Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία μου στην 3η Τακτική Σύνοδο της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ





Θα ήθελα να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στα εργασίες της 3ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσής μας.

Θα μου επιτρέψετε μια προσωπική αναφορά, καθώς η σημερινή είναι για μένα μια ημέρα με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, αφού η Κεντρική μας Επιτροπή διεξάγεται στη Λάρισα την πόλη που ανδρώθηκα πολιτικά μέσω της μεγάλης οργάνωσης που λέγεται ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Βλέπω μετά από αρκετό καιρό, φίλους με τους οποίους δώσαμε μαζί ανεπανάληπτους αγώνες και μοιραστήκαμε εμπειρίες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Και θέλω να κλείσω το συγκεκριμένο λέγοντας σε όλους τους νέους ΔΑΠίτες: Ζήστε όσο το δυνατόν πιο έντονα την παράταξη, αυτά είναι τα καλύτερά σας χρόνια και θα τα θυμάστε με νοσταλγία και περηφάνια σε όλη σας τη ζωή.

Φίλες και φίλοι

Το προσεχές διάστημα η οργάνωση μας θα δώσει σημαντικές μάχες σε διάφορα επίπεδα.

Αρχικά στην αυτοδιοίκηση, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας και να στηρίξουμε την πραγματική αλλαγή, με νέους υποψήφιους όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως σε νοοτροπία. Άλλωστε, η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί πρόσφορο έδαφος ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού της πατρίδας μας, σε μια εποχή που η συνειδητοποίηση ότι η εκπροσώπησή μας ως πολίτες, μας αφορά όλους, ακόμα και τους μαθητές σε δεύτερο επίπεδο, μέσω των τοπικών συμβουλίων νέων, ώστε να διασφαλίσουμε την δημοκρατική συνείδηση των νέων πολιτών.

Η αντιμετώπιση των ευρωεκλογών ως αδιάφορων εκλογικών διαδικασιών πρέπει να αποτελέσει παρελθόν, ειδικά σήμερα που όλοι έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην καθημερινότητά μας οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η αλλαγή του τρόπου εκλογής των Ελλήνων ευρωβουλευτών αναδεικνύει την σημασία του θεσμού και δίνει απάντηση στο φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.

Όμως η μητέρα των μαχών φίλες και φίλοι, είναι το ετήσιο δημοψήφισμα της νέας γενιάς, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Το δημοψήφισμα που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κερδίζει εδώ και 27 χρόνια και θα κερδίσει και φέτος. Απέναντι στην στείρα άρνηση και τον δογματισμό των αντίπαλων παρατάξεων, προτάσσουμε τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας, αλλά κυρίως την καθημερινή δουλειά του απλού ΔΑΠίτη για την βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε φοιτητή, για αυτό και φέτος θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της φοιτητικής και σπουδαστικής κοινότητας.

ΟΝΝΕΔίτισες και ΟΝΝΕΔίτες

Η οργάνωση της ΜΑΚΙ βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης. Σύμφωνα με την Νέα Δομή των Περιφερειακών Οργανώσεων, όπως αυτή ψηφίστηκε κατά την προηγούμενη σύνοδο της Κεντρικής μας Επιτροπής, προβλέπεται η υποχρεωτική συμμετοχή των υπευθύνων ΜΑΚΙ τόσο σε επίπεδο Νομαρχιακών Επιτροπών όσο και σε επίπεδο Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.

Έτσι με ενημερωτικό σημείωμα που αποστείλαμε προς όλους τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών, προκηρύξαμε εκλογές για τις Δημοτικές Οργανώσεις της ΜΑΚΙ για το χρονικό διάστημα από 9 – 23 Φεβρουαρίου.

Σαφώς αναγνωρίζουμε ότι το εγχείρημα έχει αντικειμενικές δυσκολίες, όμως η μέχρι τώρα διαδρομή έδειξε ότι όσες οργανώσεις προσπάθησαν είχαν αποτελέσματα. Στόχος της οργάνωσης είναι να υπάρχει εκπροσώπηση της ΜΑΚΙ σε κάθε Δήμο και κάθε Νομό, ένας στόχος εφικτός αν πραγματικά προσπαθήσουμε όλοι. Σε αυτόε αυτ__________________________________________________________________________________________________________________________ το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που είχα πει και στην προηγούμενη σύνοδο, αν τα στελέχη πρώτης γραμμής της οργάνωσης, που δεν είναι άλλοι από εσάς δεν βάλουν πλάτη στην προσπάθεια αυτή δεν θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τα τοπικά στελέχη του πολιτικού μας οργανισμού, μέλη τοπικών, δημοτικούς συμβούλους και γενικά όλους όσους μπορούν να μας φέρουν σε επαφή με τη μαθητική κοινότητα.

Σε ότι αφορά τα θέματα παιδείας, είχαμε την εξαγγελία του Υπουργείου για την δημιουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου που αποτελούσε πρόταση  και πάγιο αίτημα της ΜΑΚΙ. Η συγκεκριμένη ιδέα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και αναμένεται να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του αιφνιδίου θανάτου 17χρονου μαθητή στο Κιάτο Κορινθίας, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθητικών αγώνων, που συγκλόνισε όλη τη μαθητική κοινότητα, η ΜΑΚΙ μέσω επιστολής προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε τις προτάσεις της που βασίζονται στην ιδέα της πρόληψης και της ενημέρωσης μαθητών και γονιών, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλη ζωή μαθητή στους αθλητικούς χώρους.

 Φυσικά δεν σταματάμε εδώ καθώς θα ακολουθήσει μια σειρά προτάσεων σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως είναι η έξαρση των κρουσμάτων ενδοσχολικής βίας που όπως είδαμε πρόσφατα έχει και μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε, με την παραβατική δραστηριότητα πια να εντοπίζεται και σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα ασχοληθούμε επίσης με το μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο καθώς τα φαινόμενα του cyberbullying και του sexting επηρεάζουν την καθημερινή ζωή όλο και περισσότερων μαθητών.

Έχουμε οργανώσει την ομάδα παραγωγής της ραδιοφωνικής εκπομπής της ΜΑΚΙ, που απαρτίζεται από μαθητές και είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε στο σημαντικό εγχείρημα για την οργάνωσή μας που λέγεται διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Η αναδιοργάνωση της ΜΑΚΙ συνεχίζεται, το στοίχημα ήταν από την αρχή δύσκολο, όμως η ικανοποίηση που παίρνουμε κάθε φορά που φέρνουμε ένα νέο παιδί κοντά στην οργάνωση μας αποζημιώνει στο ακέραιο.



Συνεχίζουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου