Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Γιατί Κύριε Παπανδρέου ;




Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την Παρασκευή 11 Ιουνίου ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να διακόψει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

 Η απόφαση αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Μπορίσοφ βασίστηκε σε περιβαλλοντικούς κινδύνους και πιο συγκεκριμένα απο το γεγονός ότι ο αγωγός θα περνάει από προστατευόμενα εδάφη, όπως το δίκτυο Natura 2000 της Ε.Ε.
Αμφισβητήθηκαν επίσης τα οικονομικά οφέλη του έργου.


Οι ευθύνες που φέρει ο κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι βαρύτατες, καθώς η χώρα μας εν μέσω περιόδου κρίσης δεν θα συμμετέχει στα Διεθνή Δίκτυα Ενεργειακών Αγωγών.
 Η υπονόμευση του εγχειρήματος είχε ξεκινήσει με τις δηλώσεις, που είχε κάνει ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά, πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Εκεί εξέφρασε τις ανησυχίες του με πρόσχημα περιβαλλοντικούς κινδύνους, με απώτερο σκοπό να υποβαθμίσει την επιτυχία της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα καθιστούσε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο δίνοντας μας τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα.

Δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία είναι σταθερά προσδεδεμένη στο άρμα της διεθνούς πετρελαϊκής οικονομίας χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις στον τομέα των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, η παρουσία του αγωγού θα απέφερε σαφή γεωστρατηγικά οφέλη. Τα κυριότερα από αυτά επικεντρώνονται στην αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας διεθνώς, ενώ σε εσωτερικό επίπεδο αναδεικνύουν τη στρατηγική σημασία της Θράκης,μετατρέποντάς τη σε κόμβο για τους ενεργειακούς δρόμους προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η αλλαγή της ενεργειακής στρατηγικής που έχει σαν αποτέλεσμα τη γεωπολιτική υποβάθμιση της χώρας μας και την ταυτόχρονη αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας στον ενεργειακό χάρτη είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του κ.Παπανδρέου που δεν δίστασε να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετεκλογικά, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει όλα τα εφόδια στη σημερινή κυβέρνηση ώστε να μην φτάσουμε στην ακύρωση του αγωγού,εφόδια που ποτέ ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν αξιοποίησαν στο ελάχιστο.

Κύριε Παπανδρέου η ιστορία θα σας κρίνει και είναι βέβαιο πως θα σας κρίνει αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου