Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ομιλία μου στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ






Φίλες και φίλοι σύνεδροι.

Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

 Θα ήθελα, επίσης, να ευχηθώ κάθε επιτυχία και καλή δύναμη στο νέο Πρόεδρο μας Σάκη Ιωαννίδη.


Το 9ο Τακτικό Συνέδριο της οργάνωσής μας έρχεται σε μια εποχή που οι νέοι έχουν αλλάξει την αντίληψή τους για την πολιτική. Ουσιαστικά, όσοι από τη γενιά μας έχουν παραμείνει στις κομματικές νεολαίες έχουν απεμπλακεί από τον παραδοσιακό κομματισμό, που εν πολλοίς συνδεόταν με τη ψευδαίσθηση του «βολέματος» και της επαγγελματικής εξασφάλισης στο Δημόσιο.

 Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος μας και Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τολμούν τομές και συγκρούονται με παθογόνα κατεστημένα δεκαετιών!

 Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία μας να τα αλλάξουμε όλα!

 Κι η πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται ότι η αλλαγή είναι μονόδρομος. Καλά θα κάνουν να το καταλάβουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα κι οι δυνάμεις που συγκροτούν τη συγκυβέρνηση, αλλά και όλες οι δυνάμεις του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

 Η ευκαιρία που προέκυψε από την πολιτική κρίση ήταν ο διαχωρισμός της “ήρας από το στάρι”. Οι νέοι που συνεχίζουν να ασχολούνται με την πολιτική δεν έχουν ως στόχο να επωφεληθούν, θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στην πατρίδα τους μακρυά από λογικές συναλλαγών. Θέλουν, πάνω απ’ όλα, η πολιτική τους δραστηριότητα να χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια και να μη θυμίζει σε τίποτα πρακτικές του χθες, που απαξίωσαν την πολιτική στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

 Αυτή η “αλλαγή νοοτροπίας”, που κατάφερε να περάσει στην οργάνωση ο απερχόμενος Πρόεδρός μας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, είναι οδηγός για τη μελλοντική πορεία της ΟΝΝΕΔ.

 Οφείλουμε, λοιπόν, να αναθεωρήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων, ώστε να ενισχύσουμε το ρόλο τους στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα, αλλά πάνω απ΄όλα να τις καταστήσουμε πραγματικά χρήσιμες για την κοινωνία. Οι εποχές που η Περιφερειακή Οργάνωση έπαιζε το ρόλο του κινητοποιητή κομματικών εκδηλώσεων και ομιλιών και ήταν επιφορτισμένη με τη στελέχωση των εκλογικών τμημάτων με αντιπροσώπους ανήκουν στο παρελθόν.

 Οι Περιφερειακές Οργανώσεις πρέπει να γίνουν κέντρα παραγωγής στελεχών πρώτης γραμμής! 

 Μια συγκεκριμένη, οπότε, πρόταση είναι η δημιουργία τοπικών θεματικών επιτροπών επαγγελματικού και επιστημονικού αντικειμένου με την συμμετοχή νέων της τοπικής κοινωνίας, που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς στα πρότυπα του πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ. Οι εκπρόσωποι κάθε τομέα θα μπορούσαν να στελεχώνουν τον αντίστοιχο του Πολιτικού Συμβουλίου.

 Επιπλέον, τα μέλη των Περιφερειακών Οργανώσεων θα πρέπει να έχουν αποφασιστικό ρόλο στον τομέα δραστηριοποίησης τους. Αναλυτικότερα, θα πρέπει να εκλέγουν, τουλάχιστον, από έναν υποψήφιο, που θα στελεχώνει τα ψηφοδέλτια του Κόμματος σε εθνικό επίπεδο - έναν για κάθε Νομαρχιακή Περιφερειακή οργάνωση – και έναν, τουλάχιστον, για κάθε συνδυασμό που λαμβάνει τη στήριξη του Κόμματος σε περιφερεικό και δημοτικό επίπεδο.

 Ολοκληρώνοντας τις προτάσεις, κρίνεται αναγκαία η αυτόματη μετάβαση των απερχόμενων στελεχών της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στις περιφερειακές οργανώσεις του τόπου διαμονής τους, ώστε να μην υπάρχει απώλεια πολύτιμου και έμπειρου στελεχειακού δυναμικού.

 Η νέα πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει να αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι.

Να αλλάξουμε δομές.

Να αλλάξουμε νοοτροπία.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ να συνεχίσουν να ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου