Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού




Σήμερα 15 Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο είναι η παγκόσμια ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού.

 Το λευκό μπαστούνι είναι το βοήθημα που χρησιμοποιούν τα άτομα με προβλήματα όρασης για να κινούνται με ασφάλεια και το χρώμα του είναι αναγνωριστικό της λειτουργίας του για όλους τους υπόλοιπους.


 Με αφορμή τη σημερινή μέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την χώρα με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στην καθημερινότητά τους.

 Στην χώρα μας υπολογίζεται οτι υπάρχουν 27.000 τυφλοί και 100.000 άτομα με προβλήματα όρασης, όμως οι ελλιπείς υποδομές της πολιτείας και η αδιαφορία μας παραβιάζουν το δικαίωμα για ίση μεταχείριση των τυφλών συνανθρώπων μας.

 Οι τυφλοί σήμερα διεκδικούν ελεύθερα πεζοδρόμια και ηχητικά φανάρια, διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση όπου δεν υπάρχουν καν ειδικοί δάσκαλοι και τα πανεπιστημιακά βιβλία δεν είναι τυπωμένα σε σύστημα Μπράιγ. Οι συνάνθρωποί μας αυτοί δεν ζητούν ελεημοσύνη διεκδικούν τα αυτονόητα.

 Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και την κοινωνική ζωή πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου