Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Στον δρόμο για το Εμείς




Γυρνώντας χθες αργά το βράδυ στο σπίτι από το <<Μένουμε Ευρώπη>> ένιωσα για τους συμπολίτες μου ένα αίσθημα περηφάνιας. Ένα αίσθημα που είχε να κάνει καιρό την εμφάνισή του και πως να κάνει αλλιώς, αφού ότι αφορά διεκδίκηση ή αίτημα τα τελευταία χρόνια, αφορά αποκλειστικά το προσωπικό συμφέρον του καθενός ξεχωριστά και ποτέ το συλλογικό καλό.


Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση έχοντας πιάσει το ατομικιστικό κλίμα της εποχής, διοργανώνει φιέστες για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επενδύοντας έτσι στα συντεχνιακά συμφέροντα και αδιαφορώντας για τα συλλογικά, τα μεγάλα Εθνικά. Η ανεργία καλπάζει, οι δείκτες ανάπτυξης καταβαραθρώνονται, η πραγματική οικονομία περιμένει την χαριστική βολή αργοπεθαίνοντας. Βέβαια η ευθύνη δεν είναι μόνο της Κυβέρνησης, καθώς όσοι την ψήφισαν, το έπραξαν όχι για τα συλλογικά, αλλά για τα ιδιοτελή, ατομικά συμφέροντα και προνόμια.

Το κλίμα χθες στο Σύνταγμα όμως δεν ήταν αυτό, χθες άνθρωποι αξιοπρεπείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, οικονομικά εύρωστοι και μη, που η συντριπτική τους πλειοψηφία κατέβαινε για πρώτη φορά στον δρόμο, ειρηνικά, με τρόπο που θα ζήλευε και ο Γκάντι, ένωσαν τις φωνές τους για κάτι μεγαλύτερο, για το δάσος και όχι για το δέντρο, για την μεγάλη εικόνα του Ευρωπαϊκού κεκτημένου που καθόρισε τη μοίρα της χώρας και την μετέτρεψε από Βαλκανική σε Ευρωπαϊκή, με τις αδυναμίες της ναι, αλλά με προνόμια, ευκαιρίες και συνθήκες που ήταν αδιανόητες για τα γειτονικά μας κράτη.

Χθες φάνηκε μια αχτίδα φωτός γιατί κατεβήκαμε στον δρόμο για το εμείς.

Διεκδικήσαμε την παραμονή μας στο ΕΥΡΩ γιατί ναι υπάρχει οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, αλλά εκτός της Ευρωζώνης αυτή θα πολλαπλασιαστεί και σε έκταση και σε όγκο.

Διεκδικήσαμε την παραμονή μας στο ΕΥΡΩ γιατί μόνο μέσα στον στενό Ευρωπαϊκό πυρήνα θα έρθουν οι Ευρωπαϊκοί πόροι και οι επενδύσεις που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και θα μειώσουν την ανεργία.

Διεκδικήσαμε την παραμονή μας στην Ευρώπη για το γεωστρατηγικό συμφέρον της Χώρας μας, σε μια περίοδο διεθνούς αποσταθεροποίησης.

Διεκδικήσαμε την παραμονή μας στην Ευρώπη για να συναλλασσόμαστε, να ταξιδεύουμε και να σπουδάζουμε ελεύθερα.

Διεκδικήσαμε την παραμονή μας στην Ευρώπη για να παλέψουμε για περισσότερη αλληλεγγύη και ενοποίηση πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική.

Παλέψαμε για την παραμονή μας στην Ευρώπη γιατί μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα καταφέρουμε να μεταρρυθμίσουμε το κράτος μας ώστε να γίνει επιτέλους ένα σύγχρονο δυτικό κράτος.

Για όλα αυτά τα μεγάλα, χθες φωνάξαμε δυνατά και καθαρά Μένουμε Ευρώπη και να είστε βέβαιοι, το έχει δείξει και η ιστορία άλλωστε, πως αν πετύχουμε τα μεγάλα Εθνικά, θα έχουμε πετύχει αυτόματα και τα ατομικά.


*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Real Politics στις 19/06/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου